День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року.

Свято встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії — Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

День Гідності та Свободи став своєрідним наступником Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликала обурення українців.

З нагоди Дня Гідності та Свободи України відбулася відеопрезентація документальних фільмів про останні революційні події 2013-2014 р.р. «Біль мого народу» для учнівської та студентської молоді на базі КЗ «Костянтинівський медичний коледж»

І сьогодні, в час змін, молоде покоління зрозуміло, що нашим святим обов’язком є відродження країни, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадянам, які постали на захист прав і свободи людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Любов до Вітчизни єднає всіх у боротьбі за свободу, гідність, право на світле майбутнє для нас і наших нащадків.

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у всіх домівках, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.

Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідної землі!

Слава УКРАЇНІ! Героям СЛАВА!