Травень багатий на свята. Яскравою намистиною у низці травневих святкувань є день вишиванки. Мета свята – нагадати, що вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу із зашифрованими оберегами, символами та знаками.

Зараз особливий час. Ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим та духовно багатшим.

З нагоди Всесвітнього Дня вишиванки відділом організаційно-масової і методичної роботи було проведено артгодину «Вишиванка − одвічний предків талісман» до якої долучилися вихованці гуртка циркового мистецтва «Каскад» (керівник Юлія Кожухар). Учасники заходу мали змогу ознайомитись з історією української вишивки та вишиванки, традиціями її створення та носіння, значенню кольорів та символів переглянувши відеопрезентацію, взяли активну участь та й із задоволенням відповідали на питання вікторини «Вишиванка душа України».

 Діти отримали заряд енергії та позитиву. А усміхнені обличчя стали ще одним доказом, що захід нікого не залишив байдужим.