Кожного року на передодні Великодніх Свят у Костянтинівській спеціальній школі № 32 Донецької обласної ради проходять цікаві творчі майстер-класи з розпису традиційної писанки.

В рамках навчально-розвивального майданчика «Творча молодь Донеччини» своїми знаннями та умінням писати великодню писанку поділився методист відділу декоративно-прикладної та технічної творчості Дмитро ДЕНИСЕНКО комунального закладу «Донецький Палац молоді «Юність».

Учасники майстер-класу з писанкарства дізналися про зміст закодованих символів, пізнали особливості розпису та навчалися розписувати писанки, використовуючи традиційні орнаменти, були ознайомлені із технікою виконання цього прекрасного виробу, прослухали цікаву розповідь про історію писанки та чим вона відрізняється від крашанок, дряпанок, крапанок та розмальованок.

Процес виготовлення писанки досить складний, потребує особливого терпіння та вміння. Тому під час роботи над писанкою у залі панувала тиша. Учасники, мов зачаровані, тримали писачок в руках. Писачок ніби сам виводив із воску геометричні і рослинні орнаменти. Далі яйця фарбували. Послідовність кольорів визначають окремо для кожного випадку, але завжди за принципом «від найсвітлішого до найтемнішого».

Вихователі підбадьорили учасників та привітали усіх із наступаючим святом Великодня.