«На землі великій є одна країна: Гарна й неповторна, мила Україна. І живуть тут люди добрі, працьовиті, І скажу, до речі, ще й талановиті».

Люди по натурі своїй істоти творчі. Прагнення до прекрасного, бажання видозмінити, удосконалити навколишній світ призвело до виникнення народної творчості. Унікальна кожна робота майстра, будь то вироби з дерева, гончарне ремесло, художній розпис та багато іншого. Будь-який виріб ввібрав в себе тепло рук і душевні пориви творця.

Народні ремесла та промисли, що беруть свої витоки з самих незапам’ятних часів, надзвичайно популярні й сьогодні, адже це не просто історія, це досвід сотень поколінь, що переплітається з національними мотивами і унікальними вміннями.

Гончарство — один із найдавніших видів народного ремесла, яке несе в собі цінну інформацію про етнографічні особливості побуту найдавніших племен і народів, які заселяли нашу землю в минулому. Популярна сьогодні і і керамічна пластика: іграшка та скульптура.

З метою збереження традиційних народних ремесел України методист відділу декоративно-прикладної та технічної творчості Дмитро Денисенко провів майстер клас з володіння глиняними масами. До традиційних ремесел долучилися керівники гуртків декоративно-прикладного мистецтва КЗ «Донецький Палац молоді «Юність». Проявивши фантазію та додав тепло своїх рук керівники гуртків занурилися у магію гончарства. Кожен присутній мав спробу власноруч виготовити керамічний виріб.

І якщо саме виготовлення чудових прикладів народного промислу вчиняється з любов’ю і сердечною теплотою, то і результат стає воістину вражаючим проявом таланту і смаку. Як добре, що частинка давньої історії, а саме гончарство, присутня в нашому сучасному житті, дарує нам горде відчуття національної приналежності, можливість самим спробувати і освоїти ремесло далеких предків.