Українська художниця декоративно-ужиткового мистецтва (гобелен). Заслужений художник України (2008), член Національної спілки художників України (1989), старший викладач кафедри художнього текстилю Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну імені Михайла Бойчука.

На сьогодні в активі художниці участь із творами художнього текстилю, живопису та графіки у понад 70 виставках, із них чверть – міжнародні (Австрія, Бельгія, Канада, Китай, Польща, Португалія, Угорщина, Франція, Чехія), а також 16 персональних експозицій. Твори М. Базак зберігаються у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, Івано-Франківському краєзнавчому музеї та приватних колекціях в Україні, Канаді, Німеччині, Польщі, США, Франції, прикрашають інтер’єри дипломатичних представництв.

Займається гобеленом, живописом та графікою. Марта Базак у текстильних композиціях і гобеленах тяжіє до оригінальних прийомів виконання, використовує складні техніки та варіації тканих і нетканих поверхонь. Крім техніки гладкотканого гобелену з характерним підкресленням живописних можливостей текстилю, часто звертається до ткання в рамах і параванів (ширм), які в її виконанні стають самостійними просторовими текстильними композиціями, органічно вписуються в сучасний інтер΄єр.